nieuws uit NO-Overijssel

50Plus wil voor iedereen gratis parkeren in crisistijd

HARDENBERG – Raadslid Gijs Schuurman van 50Plus in Hardenberg vindt het niet eerlijk dat automobilisten in Hardenberg-centrum geen parkeergeld meer hoeven te betalen, nu vanwege de coronacrisis de slagbomen omhoog staan, terwijl abonnementhouders gewoon blijven betalen. Rechtsongelijkheid, zo schrijft hij aan het college van B&W. Zij moeten betalen voor een dienst die voor anderen gratis is.

Om het beginsel van gelijke monniken gelijke kappen toe te passen had Schuurman kunnen vragen om iedereen weer parkeergeld te laten betalen, omdat volgens het RIVM de kans klein is dat het coronavirus zich verspreidt door het aanraken van oppervlakken, maar hij heeft ervoor gekozen om B&W te vragen de abonnementhouders te compenseren.

Angst voor besmetting
Het college van B&W heeft eind maart besloten dat de slagbomen van de parkeervoorzieningen in het centrum van Hardenberg omhoog staan, zolang de landelijke coronamaatregelen gelden. Het college komt hiermee tegemoet aan de zorgen van inwoners en ondernemers: mensen raken de parkeerapparatuur liever niet aan om zo besmetting te voorkomen.

Pin It on Pinterest