nieuws uit NO-Overijssel

Activiteiten voor asielzoekers worden op elkaar afgestemd

HARDENBERG – Als je allerlei activiteiten voor dezelfde doelgroep subsidie verleent, is het handig als de organisatoren van die activiteiten van elkaar weten wat ze doen, meent de gemeente Hardenberg. Daarom wordt voor bewoners van het AZC een plan gemaakt waarbij de activiteiten op elkaar worden afgestemd.

Sinds het AZC ruim drie jaar geleden de deuren opende in Hardenberg hebben zich zes organisaties gemeld die willen meehelpen de nieuwkomers te laten integreren. Dat zijn het Buddyproject van het Diaconaal Platvorm, de Cultuurkoepel Vechtdal, Sportservice Hardenberg, De Stuw, de Bibliotheek en de creatieve coöperatie InBeeld.
Jaarlijks ontvangen ze samen 76.000 euro.

Op het AZC komt een balie voor nieuwe bewoners die ‘iets’ willen doen, zoals vrijwilligerswerk of cursussen volgen. Bij InBeeld, in het voormalig kantoor van de Rabobank aan het Spindeplein in Hardenberg, weten ze wat er allemaal voor AZC-bewoners wordt georganiseerd. Van daaruit worden de asielzoekers doorverwezen naar de instelling die de gewenste activiteit op het programma heeft staan.

Pin It on Pinterest