nieuws uit NO-Overijssel

Afspraken over nieuwbouw en vernieuwen van woningen

HARDENBERG – Woningcorporatie Vechtdal Wonen heeft samen met de gemeente Hardenberg en vertegenwoordigers van huurdersorganisaties afgesproken hoeveel nieuwe woningen ze de komende jaren gaan bouwen en hoeveel bestaande woningen worden aangepast zodat minder energie wordt gebruikt. Deze overeenkomst is in een zogenoemde prestatieafspraak vastgelegd. De ondertekening hiervan was woensdagmiddag op het bouweiland tijdens de Broepen Doedagen in de Evenementenhal.

De gemeente wil dat er meer sociale huurwoningen worden gebouwd, zodat voldaan kan worden aan de vraag naar woningen voor kleine huishoudens.
Ook een goede leefbaarheid in de verschillende kernen is onderdeel van de prestatieafspraken. Door woningen levensloopbestendig te maken, kunnen ouderen langer thuis blijven wonen.

Verduurzamen
Verder krijgt het verduurzamen van de huurwoningen de nodige aandacht: 183 woningen in Dedemsvaart en Balkbrug worden in 2020 verduurzaamd, Volgens deze prestatieafspraken bouwt Vechtdal Wonen in de komende drie jaar in ieder geval 227 huurwoningen. Daar zitten ook de 64 woningen bij in de twee flats aan de Kruserbrink in Hardenberg-centrum, die over enige tijd worden afgebroken.

De gemeente en Vechtdal Wonen gaan nog met de verenigingen van Plaatselijk Belangen in de kernen in gesprek om te kijken naar nieuwbouw, vervangende nieuwbouw en renovatie van huurwoningen.

De prestatieafspraken zijn ondertekend door v.l.n.r. William Teerlinck, vice-voorzitter van Huurdersbelangen Hardenberg, Henk van Lenthe, voorzitter van de huurdersorganisatie SHB, wethouder Martijn Breukelman en Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen.

Pin It on Pinterest