nieuws uit NO-Overijssel

Aldi Dedemsvaart mag niet naar Mercator

HARDENBERG – Supermarkt Aldi mag niet van Dedemsvaart-centrum verhuizen naar bedrijvenpark. De gemeenteraad van Hardenberg heeft dat terecht geweigerd, zegt de Raad van State die vandaag met een uitspraak kwam in het hoger beroep dat Aldi had aangespannen.

B&W zien dit als duidelijk bewijs dat de visie van Hardenberg terecht is: een supermarkt hoort in het centrum en niet op een bedrijventerrein. Volgens het college, gesteund door de meerderheid van de gemeenteraad, moet het gemeentelijk beleid zich richten op het versterken en compacter maken van centrumgebieden. Supermarkten spelen daarin een belangrijke rol als publiekstrekker in of aan de randen van de centra.

VVD wilde toegeven
Aldi maakte bezwaar tegen het besluit van de gemeenteraad. De gemeenteraad verklaarde dit bezwaar als ongegrond. Daarop stelde Aldi beroep in bij de Raad van State. De VVD in de gemeenteraad van Hardenberg dacht dat Aldi het beroep zou winnen en riep enige tijd geleden op om dan maar toe te geven. Uiteindelijk blijkt vandaag het gelijk van B&W, dat overigens wel in gesprek met Aldi wil blijven om te kijken of in het centrum van Dedemsvaart uitbreiding mogelijk is.

Pin It on Pinterest