nieuws uit NO-Overijssel

Appartementen op plek SpindewinkelsHARDENBERG – Als vervolg op het bericht van 13 juli dat winkels in De Spinde in Hardenberg-centrum gaan verdwijnen (https://hardenbergnu.nl/winkels-de-spinde-verdwijnen/) zijn woensdagmiddag de eerste plannen gepresenteerd voor invulling van de plek aan de noordkant van het Stephanuspark.

Op de plek van de voormalige Rabobank en de winkels Spinde 2 t/m 6 komen drie nieuwe gebouwen in meerdere bouwlagen, goed voor 35 ‘gewone’ appartementen en 23 zorgappartementen. Op de begane grond is ruimte voor maatschappelijke of commerciële doelen. Niet voor winkels, want die wil men daar juist weg hebben. Het winkelgebied van Hardenberg-centrum moet compacter worden en dus verdwijnen winkels aan de randen.

Bijkomend voordeel van de sloop en de nieuwe bebouwing is dat er een logischer loop wordt gecreëerd voor mensen die van de parkeergarage onder het gemeentehuis het centrum willen bezoeken.

Het conceptplan wordt maandag 28 oktober gepresenteerd tussen 18.30 en 20.00 uur in het gemeentehuis, met centrale presentaties om 18.30 en 19.00 uur.

Overige winkels
De voormalige Rabobank is eigendom van de gemeente, de Herstructurerings Maatschappij Overijssel (HMO) heeft 4 winkels opgekocht en met kapsalon Hilda wordt nog onderhandeld. Wat met de twee overgebleven winkels gebeurt (Scapino en de voormalige slagerij van Peter Bunnik) is nog niet te zeggen. De HMO wil die ook wel in de plannen betrekken maar daarover is nog geen overeenstemming bereikt.