nieuws uit NO-Overijssel

Bergentheim wil weer gondelvaart

BERGENTHEIM – Het leek er eerst op dat in Bergentheim geen activiteiten zouden plaatsvinden in het kader van 75 jaar Vrijheid, maar daar is snel verandering in gekomen.

Nadat het bestuur van de Oranjevereniging Bergentheim in november naar buiten had gebracht dat zij in 2020 geen kans zag om festiviteiten te organiseren rondom 75 jaar vrijheid, werd de vereniging benaderd door meerdere personen die aangaven het toch wel erg jammer te vinden dat er niets georganiseerd zou worden en zij gaven aan graag mee te willen denken over de mogelijkheden.

Eén van de ideeën was om de Linquenda naar Bergentheim te halen. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog heeft de toenmalige schipper de tjalk opgelegd in de wildernis rondom Bergentheim, omdat hij niet langer voor de Duitsers wilde varen. De man dook met zijn gezin onder, terwijl zijn schip werd gebruikt voor onderduikers. De huidige schipper is bereid om rond Bevrijdingsdag een aantal dagen met de tjalk naar Bergentheim te komen.

Nieuwe gondelvaart
Verder worden de inwoners van Bergentheim opgeroepen mee te doen met een gondelvaart rond het thema 75 Jaar Vrijheid. In 2015 is voor het eerste een dergelijke gondelvaart gehouden die erg succesvol was. Er hebben zich al buurtverenigingen opgegeven, maar het aantal is nog net niet voldoende om het evenement door te laten gaan. Ook sportteams, vriendengroepen en individuele Bergentheimers kunnen meedoen.

Aanmelden kan via: bergentheim75jaarvrijheid@outlook.com

Pin It on Pinterest