nieuws uit NO-Overijssel

Boef zoekt boer

HARDENBERG – Alle elf gemeenten die samen de regio IJsselland vormen besteden in de week van 9 t/m 13 maart aandacht aan veiligheid. Dat doen ze samen met onder meer politie, Openbaar Ministerie, provincie en Belastingdienst. Elke dag staat een ander thema centraal.

Hardenberg houdt op donderdag 12 maart samen met boerenorganisatie LTO een avond over het herkennen van criminele activiteiten op het platteland. Criminelen zijn steeds meer op zoek naar leegstaande schuren om die te gebruiken voor wietplantages op xtc-laboratoriums.

Brabant is nog ‘koploper’ als het gaat om gebruik van xtc-laboratoriums, maar vooral in Oost-Nederland is het aantal ontdekte labs waar xtc en amfetamine werden geproduceerd fors gestegen, van zeven naar twintig. Dat staat in het Landelijk Overzicht Synthetische Drugs 2019. Bezoekers van de infoavond kunnen onder meer de signalen herkennen van een drugslab of de aanwezigheid van drugs.

De doorlopende informatieavond van gemeente en LTO wordt gehouden in zaal veenlust in Bergentheim, van 19.30 tot 22.00 uur. Meer info en aanmelden: www.hardenberg.nl/boefzoektboer