nieuws uit NO-Overijssel

B&W in gesprek met De Stuw over ‘spaarpot’

HARDENBERG – Het wordt tijd dat de gemeente Hardenberg eens met de directie van welzijnsinstelling De Stuw praat over de omvang van haar ‘spaarpot’. Dat antwoorden B&W op vragen van CU-raadslid Erik van de Grampel.

Het raadslid had vragen gesteld over de hoogte van de reserves: de 1,3 miljoen die opzij zijn gezet, zijn ongeveer net zo veel als de instelling jaarlijks aan subsidie krijgt. Van de Grampel wilde weten waar het geld voor wordt gereserveerd en of er afspraken zijn gemaakt over deze spaarpot.

Geen regels
Op dat laatste moet het college ontkennend antwoorden. Er zijn geen regels opgesteld omdat B&W bij elke gesubsidieerde instelling maatwerk willen leveren.
Het geld in de reservepot wordt volgens B&W gebruikt voor personeelszaken zoals cao-verplichtingen, voor automatisering, voor nieuwe projecten, voor jubilea, ziektekosten en voor recreatie en spotactiviteiten waarvoor geen subsidie wordt ontvangen.

B&W gaan binnenkort wel in gesprek met directie en Raad van Toezicht over de Jaarrekening 2019, waarbij de hoogte van het reservegeld op de agenda staat. Risico’s en reserves moeten meer met elkaar in evenwicht zijn, meent het college.

Pin It on Pinterest