nieuws uit NO-Overijssel

B&W willen geen magazijn achter PLUS-winkel Bergentheim

BERGENTHEIM – PLUS-supermarkt Alfring in Bergentheim krijgt geen toestemming van B&W om de supermarkt aan het Bastingplein uit te breiden met een magazijn aan de achterkant van de zaak.

De winkel heeft een tekort aan magazijnruimte, zodat regelmatig containers met bijvoorbeeld lege kratten buiten worden gezet op het trottoir. Voetgangers worden daardoor gedwongen op de straat te lopen of over te steken op een onoverzichtelijk punt.

Omdat er op het terrein van de winkel geen plek is voor een magazijn heeft de eigenaar een woonkavel aan de achterkant gekocht. Het is zijn bedoeling dat op een deel van de kavel een magazijn van 200 m2 wordt gebouwd en dat de rest weer wordt verkocht als woonkavel.

Buren zijn tegen
Volgens het bestemmingsplan mag dit niet, omdat het terrein woongebied is. De eigenaar heeft met omwonenden gesproken en ze beloofd groen aan te leggen, zelfs op het magazijndak, maar enkele buurtbewoners hebben laten weten dat ze niet blij zijn met de beoogde uitbreiding. Zij denken dat hun privacy wordt aangetast, het uitzicht sterk wordt belemmerd en dat er sprake zal zijn van geluidsoverlast.
De buurtbewoners hebben een in hun ogen beter plan, namelijk dat Alfing de slagerswinkel naast de supermarkt koopt en daar een magazijn van maakt. Zij denken dat de slager wel wil verkopen.

De gemeente is ook van mening dat het gebouw het woongenot van de buren te veel aantast zodat B&W hebben besloten niet mee te werken aan de plannen van de winkeleigenaar, die daarom op zoek moet naar een alternatief.

Pin It on Pinterest