nieuws uit NO-Overijssel

CDA Hardenberg krijgt nieuwe fractievoorzitter


HARDENBERG – Piet-Cees van der Wel (32) wordt de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Hardenberg. Hij is de opvolger van Rick Brink, die te druk is met zijn baan als minister van gehandicaptenzaken namens KRO/NCRV.

Rick Brink is ruim een jaar fractievoorzitter geweest, vanaf de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Hij blijft wel raadslid, maar heeft gemeend dat zijn nieuwe functie niet meer is te verenigingen met het leiden van de fractie. Brink: “Ik moet voor mijn nieuwe functie veel in Hilversum en Den Haag zijn. Die baan en het raadslidmaatschap wil ik met alle energie kunnen vervullen. Vandaar dat ik ook gestopt ben met mijn baan bij Dion en nu stop als fractievoorzitter. Als fractievoorzitter heb je veel flexibiliteit nodig. Door mijn nieuwe baan ben ik onvoldoende flexibel.”

Tijdens de eerste raadsvergadering na het zomerreces, op dinsdag 27 augustus, zal Van der Wel voor het eerst als fractievoorzitter optreden. In die functie zal hij een rol spelen bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester als opvolger van Peter Snijders, die naar verwachting medio september naar Zwolle verkast.

Pin It on Pinterest