nieuws uit NO-Overijssel

CDA wil kinderburgemeester voor Hardenberg

HARDENBERG – Net als in Tubbergen (foto) wil Hardenberg een kinderburgemeester. Tenminste, dat wil het CDA. De partij werkt aan een initiatiefvoorstel hiertoe.

Het idee voor een kinderburgemeester is afkomstig van fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel. In zijn plannen gaat de kinderburgemeester mee naar de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en opent hij of zij nieuwe scholen. De kinderburgemeester voert daarnaast een eigen agenda uit, namens en samen met de kinderen uit de gemeente. Het initiatief zou bij succes ook kunnen leiden tot een kinderraad.

Een kinderburgemeester moet een brug slaan tussen kinderen in de gemeente Hardenberg en de lokale politiek, vindt Van der Wel. “De kinderburgemeester moet een verlengstuk zijn van de vele activiteiten die de gemeenteraad van Hardenberg al richting kinderen vervult zoals het bezoek van verschillende klassen aan de raadzaal van Hardenberg, maar ook gastlessen van raadsleden op scholen over de inrichting van de lokale democratie en burgerschap”.

Het CDA hoopt het initiatiefvoorstel volgend jaar te bespreken in de gemeenteraad.

Pin It on Pinterest