nieuws uit NO-Overijssel

Eerste lesnacht Vechtdal College levert geweldig bedrag opHARDENBERG – De eerste Lesnacht van het Vechtdal College in Hardenberg heeft een bedrag van 8.725 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor steun aan een school voor speciaal onderwijs in Siret, Roemenië, een school waarvoor het Vechtdal College zich al enkele jaren inzet.

Zo’n 325 leerlingen, bijna een derde van degenen die wat leeftijd betreft mee mochten doen, hebben deelgenomen aan deze eerste Lesnacht. Zij hadden allemaal minstens 20 euro sponsorgeld opgehaald voor het goede doel dat aan de actie was verbonden.

Van donderdagavond 20.00 uur tot vrijdagmorgen 08.00 uur konden ze workshops volgen als 3D-tekenen, taarten bakken, lasergamen, drummen, levend stratego, website bouwen en houtbewerken, ruim 20 in totaal. Elke workshop duurde 80 minuten, waarna er 20 minuten werd gepauzeerd. Rond één uur ’s nachts was er een grote pauze waarin gezamenlijk werd gegeten in de aula. Het laatste uur werd alles opgeruimd, zodat het schoolgebouw om exact 8.00 uur weer klaar stond voor de lessen.

Die lessen hoefden de deelnemende leerlingen en docenten overigens niet te volgen, want zij konden na het bekend maken van de opbrengst van de Lesnacht naar huis.

Meer afbeeldingen op: hardenberginbeeld.nl