nieuws uit NO-Overijssel

Eerste sloopbewijs overhandigd

BRUCHTERVELD – Het echtpaar Gerard en Esther Stroot uit Bruchterveld heeft als eerste in de gemeente Hardenberg gebruik gemaakt van de nieuwe sloopregeling voor agrariërs. Wethouder Martijn Breukelman heeft hen woensdagmiddag het eerste sloopbewijs overhandigd.

Sinds begin dit jaar kunnen (voormalig) agrarische ondernemers een sloopbewijs krijgen als zij een agrarisch gebouwen willen slopen en niet zelf op hun eigen erf iets terug willen bouwen. Met een sloopbewijs mag onder voorwaarden op bepaalde andere plekken in de gemeente iets worden gebouwd, bijvoorbeeld een woning.

Verkoop sloopbewijs
Het echtpaar Stroot heeft besloten hun pluimveebedrijf af te bouwen. “Het bedrijf bestaat nog wel, maar de stallen staan al leeg”, vertelt Gerard Stroot (58). In eerste instantie wilde het echtpaar Stroot gebruik maken van de Rood-voor-Rood-regeling. “We hadden het idee om de stallen te slopen en in plaats daarvan op ons erf een nieuwe woning te bouwen. Toch bracht de Rood-voor-Rood-regeling ons niet wat wij nodig hadden. Toen hoorden we dat er een nieuwe regeling aan zat te komen met meer mogelijkheden. Dat bood voor ons uitkomst! We gaan twee stallen van in totaal 1.400 vierkante meter slopen. Hiervoor krijgen we een sloopbewijs dat we kunnen verkopen aan iemand die graag op een andere plek wil bouwen.”

Pin It on Pinterest