nieuws uit NO-Overijssel

Eerste thuiswedstrijd van HHC eindigt in mineur

HARDENBERG – De teleurstelling droop zaterdag van de gezichten van de HHC’ers na afloop van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Hard gewerkt, drie keer het aluminium geraakt, bij vlagen goed gespeeld en de tegenstander grote delen van de wedstrijd teruggedrongen. En toch bleven de Hardenbergers met lege handen staan.

Voor het eerst in het bestaan was een wedstrijd van HHC helemaal uitverkocht. Maar dat was niet zo vreemd, want er mochten in verband met corona nog geen 600 toeschouwers het voetbalgedeelte van sportpark De Boshoek betreden.
Zij zagen een thuisploeg die fel uit de startblokken kwam, een kwartier lang IJsselmeervogels in de tang had maar niet wist te scoren. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg deed dat wel, dankzij twee persoonlijke fouten van verdediger Tim Siekman. Na ruim 20 minuten profiteerde Maikel de Harder en vijf minuten voor rust Ahmed El Azzouti.

Toen na rust eerst weinig veranderde in het spelbeeld begon HHC-coach Bert van Hunenstijn te wisselen. De rechterflank werd vernieuwd, achterin werd met een man minder verdedigd en centrale verdediger Serge Fatima werd naar het front gestuurd. Deze tactiek leverde voldoende kansen op, maar waar de Hardenbergers in de voorbereiding veelvuldig het net van de tegenstander wisten te vinden werd nu alles op paal, lat of net naast gemikt.

IJsselmeervogels hield stand en ging niet eens erg onverdiend met drie punten naar huis.
Volgende week zaterdag moeten de Hardenbergers naar het Krasstadion voor de wedstrijd tegen Jong Volendam, dat net als HHC 1 punt heeft na twee wedstrijden. De wedstrijd begint om 15.00 uur, maar HHC-supporters moeten het doen met berichten via social media want uitsupporters zijn nog steeds niet welkom.

Pin It on Pinterest