nieuws uit NO-Overijssel

Expositie over oorlogsdagboek verlengd

HARDENBERG – De expositie over het dagboek van Pietertje te Rietstap in het informatiecentrum van de Historische Vereniging Hardenberg aan het Wilhelminaplein wordt met twee weken verlengd. Aanvankelijk zou donderdag 24 september de laatste bezoekdag zijn, waarna de expositie zou verhuizen naar het Memory Museum in Nijverdal. Dat wordt nu donderdag 8 oktober.

In haar dagboek schreef Pietertje over de arrestatie, de gevangenschap en de executie van haar man Derk, die vanwege zijn activiteiten voor de Trouw Verzetsgroep Bergentheim vlak voor de bevrijding in 1945 in Varsseveld is geëxecuteerd. De expositie, samengesteld door het Historisch Centrum Overijssel, bestaat uit een beeldpresentatie over het dagboek.

De tentoonstelling, die al meer dan 250 bezoekers heeft getrokken, is gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen dienen bezoekers zich vooraf telefonisch aan te melden bij Piet van Weerden: 06-1537 9224 of via stadswandeling @hvhardenberg.nl. Tijdens het bezoek gelden de RIVM-richtlijnen.