nieuws uit NO-Overijssel

Fiets-opfriscursus voor senioren

HARDENBERG – Op verzoek van de gemeente houdt Veilig Verkeer Nederland dinsdag 15 oktober voor inwoners (65+) van de gemeente Hardenberg de workshop Het Nieuwe Fietsen. Tijdens de interactieve bijeenkomst delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft een verkeersexpert praktische tips.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Slim omgaan met drukke fietspaden, Kwetsbaarheid in het verkeer, Conditie van het lichaam en Veilig fietsen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leren de deelnemers hoe ze langer mobiel kunnen blijven en veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. Er is geen praktijkdeel gekoppeld aan de workshop.

De workshop duurt van 9.30 tot 12.00 uur, inclusief een pauze. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Plaats van handeling is kerkelijk centrum De Schakel, naast de Höftekerk aan de Lage Doelen in Hardenberg. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via www.vvn.nl/hetnieuwefietsen of bellen naar 0575-510144. Deelnemers ontvangen circa één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

Pin It on Pinterest