nieuws uit NO-Overijssel

Financiële waardering voor de natuur

HARDENBERG – Er zat bijna 18.000 euro in het potje van de gemeente Hardenberg om ondernemers en organisaties te steunen die plannen hebben om de biodiversiteit te vergroten. Maar voor de plannen die aan de subsidievoorwaarden voldoen is 4.000 euro extra nodig. Kom je over de hond dan kom je over de staart en dus hebben B&W zich niet druk gemaakt over dat extra bedrag.

Restaurant De Rheezerbelten krijgt een bijdrage voor de aanschaf van diverse soorten planten, struiken, kruiden en bomen om de biodiversiteit te vergroten. Het gaat hierbij om soorten die bloeien en bessen hebben of gebruikt kunnen worden om mee te koken. En er komt een nieuw hotel bij het restaurant, maar dan voor insecten.

Ook het moestuinproject aan de Lage Gaardenstraat in Hardenberg krijgt geld voor een bijenhotel en voor de aanschaf van fruitbomen, struiken, planten en een opbergkist voor gereedschap.

Het Anjerpunt in natuurcentrum De Koppel krijgt samen met IVN en het Informatiepunt Hardenberg een bedrag voor een natuurmagazine en een excursieprogramma, geïnspireerd op de verhalen en waarnemingen van de lokale natuurgidsen.

Stichting Landgoed De Bentinckhoeve aan de Scheerseweg in Holthone wil een kruidenrijke weide ontwikkelen met een boekweitsingel en twee keverbanken, stichting De Eik in Slagharen wil de omgeving vergroenen en de bewoners een natuurrijk activiteitenprogramma aanbieden, camping ’t Reestdal in Balkbrug wordt gesteund in de plannen voor de aanleg van een voedselbos, de stichting Natuurbehoud Noordoost-Overijssel wil camera’s aanschaffen voor het opnemen van kleine zoogdieren en de Volkstuinvereniging Avereest gaat de bestaande vlinder- en insectentuin van 800 m2 uitbreiden met ongeveer 600 m2.

Organisaties die ook plannen hebben om de biodiversiteit te vergroten en deze ronde hebben gemist hoeven niet te treuren: de regeling wordt namelijk twee keer per jaar opengesteld. De volgende mogelijkheid om subsidie aan te vragen is van 18 september tot 30 oktober.

Pin It on Pinterest