nieuws uit NO-Overijssel

Foto’s bevrijding Hardenberg

HARDENBERG – Nu vanwege het coronavirus herdenkingen, festiviteiten, voorstellingen en concerten over 75 jaar Vrijheid niet doorgaan, laat de Historische vereniging Hardenberg toch enkele beelden zien van de bevrijding in 1945. In de etalage van het pand Voorstraat 33, schuin tegenover de Stephanuskerk en museum ’t Stadhuus, zijn enkele grote fotodoeken geplaatst. Ook bij de nieuwe studiezaal aan het Wilhelminaplein 3A zijn enkele foto’s op groot formaat te zien.

Verder zijn op voorstel van de vereniging twee plekken in Hardenberg aangewezen die verwijzen naar de bevrijding en de bevrijders. Bij het plantsoen bij de stadsmuur is het naambordje Vrijheidsplantsoen aangebracht, bij het plantsoen bij het monument van Frits de Zwerver in Heemse is het naambordje Verzetsplantsoen geplaatst. Op beide bordjes staan de namen van de legeronderdelen die onze omgeving hebben bevrijd.

foto:
Piet van Weerden (r) van de Historische vereniging en Jan Ekkelenkamp van het gelijknamig ontwerpbureau bezig met het plaatsen van de fotodoeken.

Pin It on Pinterest