nieuws uit NO-Overijssel

Fraai kerstconcert projectkoor Frank en Vrij

HARDENBERG – Ruim veertig vrouwen die vier keer op zaterdagmorgen samen zingen, op de concertdag een generale repetitie afwerken en verder vijf maanden thuis flink oefenen. Het resultaat van die noeste arbeid was zaterdagavond te horen in de Höftekerk in Hardenberg, tijdens de uitvoering van Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert.

Onder leiding van dirigent Frank Kaman zong het projectkoor Frank en Vrij, dit keer alleen bestaande uit vrouwen, 15 bekende en minder bekende kerstliederen voor een publiek van ongeveer 200 man. Begeleid door pianist Henry Huisjes en het 7-koppig ensemble Brasspack uit Hasselt. Voor de koperblazers was het een bijzondere avond, want het was hun laatste optreden. Vanwege drukke werkzaamheden kan er onvoldoende gerepeteerd worden zodat de groep is opgeheven.
“Jammer”, zeiden bezoekers na afloop, “want ze spelen fantastisch en koperblazers en kerstliederen horen toch eigenlijk bij elkaar.”

Nieuw project
Voor Frank Kaman een opgave om volgend jaar opnieuw een blaasensemble te vinden, maar eerst zal hij zich richten op het volgende project, The Crucifixion van John Stainer, dat zaterdag 4 april wordt uitgevoerd. Niet alleen door vrouwen, want dit project is voor een gemengd koor en solisten. Aanmelden kan via de site www.frankkaman.nl

Enkele liederen uit het concert van 14 december zijn te beluisteren op:
1. Vom Himmel hoch
2. Mary’s Boychild (instr.)
3. All is well
4. See, amid the winter’s snow

Pin It on Pinterest