nieuws uit NO-Overijssel

Geen appartementen bij kruispunt Balkbrug

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg geeft Zeker Horeca b.v. geen toestemming voor de bouw van 20 appartementen en horeca op het perceel Coevorderweg 2-4 in Balkbrug.

Op die plek was vroeger een café-restaurant gevestigd. Huurders hebben de afgelopen jaren geprobeerd om dit café-restaurant draaiende te houden, maar dat is niet gelukt. Op dit moment zijn de panden verhuurd aan een kringloopbedrijf. De bebouwing en het omliggende terrein verkeren volgens de eigenaar in slechte staat. Hij wil dan ook de bestaande bebouwing slopen en er een nieuw pand neerzetten. In dit nieuwe gebouw is op de begane grond ruimte voor horeca en lichte bedrijvigheid, terwijl hij op twee verdiepingen 20 appartementen wil maken.

Veel bouwplannen
Volgens het geldende bestemmingsplan is horeca wel op die plek toegestaan, maar de bouw van appartementen niet. Dat plan zou eventueel aangepast kunnen worden, maar daar voelt de gemeente niets voor, omdat het nieuwe pand te fors zou zijn voor die plek in het dorp. Bovendien zijn er op dit moment veel plannen voor woningbouw in de maak. In de volgende fase van het plan Sluis IV wordt ruimte gecreëerd voor starters en sociale huur en koop, daarnaast worden de rijenwoningen uit de eerste fase door Vechtdal Wonen als starterswoningen in de markt gezet. Bovendien worden op de locatie Takens op dit moment 25 woningen gebouwd, zodat in Balkbrug de komende jaren meer dan genoeg nieuwe woningen beschikbaar komen.

Pin It on Pinterest