nieuws uit NO-Overijssel

Geen geld voor nieuw sportpark

TWENTERAND – Een nieuw sportpark in Vriezenveen wordt te duur. Enkele sportverenigingen hebben samen met scholengemeenschap Het Noordik vorig jaar het initiatief genomen voor een vitaal sport- en beweegpark in Vriezenveen. Goed idee, vond de gemeente Twenterand, die daarop onderzoeksbureau Sweco inschakelde om te kijken of de aanleg van zo’n sportpark financieel haalbaar is. Sweco berekende dat de jaarlijkse kosten voor de gemeente bijna 7 ton extra bedragen en dat geld is er niet, zegt wethouder Mark Paters.

Sweco heeft onderzocht of het haalbaar is om een multifunctionele accommodatie te realiseren in het gebied tussen de voetbalvelden van DETO en de vijver op Sportpark Het Midden. Op die locatie moet een overdekt zwembad komen, binnensport accommodatie, een centrale horeca en multifunctionele ruimten, maar de gemeente heeft op dit moment het geld niet om dit te betalen.

Wethouder Pater: “Dat betekent niet dat daarmee de plannen voor een nieuw overdekt zwembad en een sporthal van de baan zijn. Het college komt zo spoedig mogelijk met een concreet voorstel op basis van het coalitieakkoord.”