nieuws uit NO-Overijssel

Gek op aandacht

De politieke partijen in de gemeenteraad van Hardenberg zijn gek:
a. op publiciteit in het algemeen
b. op media-aandacht die laat zien hoezeer ze naar de burgers luisteren.
Dit is overigens geen meerkeuzevraag, want beide constateringen zijn juist.

Dit keer heeft OpKoers zich weer voorbij gerend in de haast om aandacht te vragen naar aanleiding van een krantenartikel. In de Stentor stond een bericht dat de gemeente Staphorst een fietspad richting Oud Avereest wil aanleggen en dat de gemeente Hardenberg dat pad dan maar even moet doortrekken. Kost 8 ton, maar Hardenberg is dat niet van plan. Nu beweert OpKoers dat inwoners van Balkbrug hebben gevraagd hoe dit kan.
Fractievoorzitter Annie Kelder van OpKoers speelt de bal meteen door naar B&W: klopt het verhaal dat de gemeente niet wil meewerken aan de aanleg van een fietspad en zo ja, waarom niet?

Dat antwoord kan ik haar wel geven. Eigenlijk kan iedereen dat wel geven, want het is gewoon op internet te vinden. Al heel lang. Hoe het mogelijk is dat de beantwoording zichtbaar was terwijl de vraag nog niet was gesteld? Omdat GroenLinks in mei 2018 precies dezelfde vraag heeft gesteld. En de antwoorden op de vragen een maand later zijn gegeven.
Hier te vinden: http://butt.ly/fietspad

Dat OpKoers blijkbaar meer in de Stentor zit te snuffelen dan in de eigen gemeentelijke stukken geeft natuurlijk wel te denken.