nieuws uit NO-Overijssel

Geld van zonnepark voor MFA De Krim

DE KRIM – Het bedrijf Pure Energie mag een zonnepark van 5 hectare aanleggen aan de Fabriekswijk in De Krim, een groot deel van dit terrein wordt ingericht zodat het park er een beetje fraai uit komt te zien en Plaatselijk Belang krijgt van het bedrijf ruim 21.000 euro voor de nog te bouwen Multifunctionele Accommodatie (MFA) in De Krim. Dat is het voorstel waar de gemeenteraad binnenkort een uitspraak over mag doen.

Het geld moet het bedrijf betalen om te voorkomen dat de omgeving alleen de lasten heeft en niet de lusten. Landelijk is de regel vastgelegd dat per hectare 450 euro per jaar wordt betaald aan de omgeving. Het werkende deel van zonnepark Onder Ons is 3 hectare groot, zodat jaarlijks 1.350 euro afgerekend moet worden, over een periode van 15 jaar. Plaatselijk Belang De Krim heeft het geld liever in een keer, waardoor het gebruikt kan worden voor de bouw van de MFA.

Als het zonnepark vlak bij de vloeivelden eenmaal werkt, kunnen zo’n 1.100 huishoudens van elektriciteit worden voorzien.

Pin It on Pinterest