nieuws uit NO-Overijssel

Gemeente wil mening jongeren weten

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg heeft hogeschool Saxion gevraagd een manier te vinden om erachter te komen waarom jongeren na hun studie in Hardenberg willen blijven of er terugkeren, of waarom ze zo snel mogelijk willen vertrekken.

Eigenlijk willen B&W de omgevingsvisie van jongeren weten of hun mening over de toekomst van Hardenberg maar zo’n directe vraag levert vrijwel niets op, omdat hij ‘saai’ wordt gevonden. Harrie Kiekebosch, docent en onderzoeker van Saxion, had bedacht om leerlingen van het Vechtdal College in te schakelen voor een vlog. Daarin werd de vraag gesteld “Waarom kom je na je studie wel/niet terug naar Hardenberg?” Vervolgens zijn de leerlingen van de bovenbouw gevraagd hun antwoord op papier te zetten. Het project is deze week afgerond en wordt binnenkort aan de gemeente overhandigd.

Dinsdagmiddag, voorafgaand aan de oriënterende raadsvergadering, hebben de leerlingen Leona van Empelen en Christiaan Brunink in de raadszaal aan B&W en de raadsleden uitleg gegeven over het project en de filmbeelden laten zien.

Pin It on Pinterest