nieuws uit NO-Overijssel

Gramsberger kerstboom vol mutsen


GRAMSBERGEN – Geen kerstballen of andere ornamenten, maar hoofddeksels. Dankzij de meer dan honderd rode kerstmutsen heeft de Gramsberger kerstboom bij de Boomhofkerk dit jaar een verrassend uiterlijk gekregen.

Stichting ProGram plaatst al een aantal jaren een grote kerstboom in het centrum en versiert die op een bijzondere manier. Dit jaar is de boom afkomstig van landgoed Junne, geschonken door verzekeraar ASR, eigenaar van de landgoederen Junne en De Groote Scheere. De plaatsing gebeurde met hulp van een flink aantal vrijwilligers en de bedrijven LTH Nijmeijer en Kamphuis Transport.

ProGram heeft dit jaar niet alleen voor een nieuw uiterlijk gekozen met rode kerstmutsen, ook de verlichting is vervangen door energiezuinige LED lampen.
Bezoekers van het Vechtstadje kunnen de bijzondere boom en de versierde en verlichte straten goed bekijken tijdens de Kerstmarkt op 11 december. Tussen 16.00 en 21.00 uur staan er ruim vijftig kramen in de straten en steegjes rondom de Boomhofkerk en zijn er tal van optredens van midwinterhoornblazers, muziekgroepen en dansers.

Pin It on Pinterest