nieuws uit NO-Overijssel

Gratis atlas van de regio


REGIO – Welke producten verbouwen boeren in de Regio Zwolle? En wat hebben IJsselmuider sigaren, Staphorster stipwerk, Dalfser Moppen en het bloemencorso van Vollenhove met elkaar te maken? Trouwens, wist u dat de gemiddelde woonoppervlakte per persoon in Hardenberg boven het gemiddelde zit van de 21 gemeenten die samen de Regio Zwolle vormen?

Al deze informatie is samengebracht in de Atlas Regio Zwolle, waarvan het eerste exemplaar woensdag 3 juli door de Hardenberger burgemeester Peter Snijders is overhandigd aan Andries Heidema, commissaris van de koning Overijssel .

De atlas is een boekwerk met kaarten en beelden die laten zien hoe rijk en gevarieerd de regio is. Van cultuur tot cohesie, van ruimte tot recreatie, van wegen tot water. Het is een kennisbank en vraagbaak tegelijkertijd.

Naast de provincie en gemeenten heeft het Cibap, de regionale mbo voor de kunsten, haar medewerking verleend. Vijf studenten hebben de regio op een creatieve wijze in beeld gebracht. Deze jeugdige blik op de regio is opgenomen in de atlas. De jongeren leggen hun accenten onder meer op zaken als food truck festivals, favoriete koffietentjes bij stations in de buurt en de beste datingplekken in de regio. En dan blijken het Bostheater in Gramsbergen en het Attractiepark Slagharen perfecte plekken te zijn als je op zoek bent naar de liefde. Tenminste, volgens Cibap-studente Mirte.

Wie in de Atlas van de Regio Zwolle is geïnteresseerd kan hem gratis downloaden (pdf, 64MB) via https://regiozwolle.info/publicatie/atlas-regio-zwolle/

Pin It on Pinterest