nieuws uit NO-Overijssel

Hardenberg wil eenzaamheid bestrijden

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg sluit zich aan bij de actie Eén tegen eenzaamheid. De bedoeling hiervan is eenzaamheid onder met name ouderen tegen te gaan. Eenzaamheid kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de gezondheid en zingeving.

In de gemeente Hardenberg geeft gemiddeld 38% van de inwoners aan zich eenzaam te voelen. In de kernen van Hardenberg, Dedemsvaart en Gramsbergen ligt dit percentage nog iets hoger (42%).
Om die eenzaamheid te bestrijden gaat de gemeente op zoek naar partners, zowel publiek als privaat, om op lokaal niveau actie te ondernemen, waarbij niet alleen ouderen maar inwoners van alle leeftijden worden betrokken.

Initiatieven tegen eenzaamheid
ZonMW, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, biedt de gemeente een subsidiemogelijkheid voor het ontwikkelen van initiatieven tegen eenzaamheid. Eén van die initiatieven is het project Dagen Doen. Inwoners worden via een dagelijkse digitale activiteitenkalender van de gemeente Hardenberg enthousiast gemaakt om deel te nemen aan het leven van alledag. Met iedere dag weer de vraag: Wat gaat u doen vandaag?

Pin It on Pinterest