nieuws uit NO-Overijssel

Hessenweg blijft afgesloten


HARDENBERG – De tijdelijke afsluiting van de Hessenweg bij sportpark De Boshoek in Hardenberg wordt permanent, als het aan B&W ligt.

Vorig zomer is de Boshoektunnel naar sportpark De Boshoek in gebruik genomen en is de Hessenweg ter hoogte van nummer 72 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting heeft voor een maatschappelijke discussie gezorgd, reden voor B& W om eind 2018 de werkzaamheden aan de weg op te schorten.

Het college heeft vervolgens een verkeerskundig bureau in de arm genomen die vijf varianten heeft onderzocht, waaronder de weg openstellen, de weg afsluiten of inrichten als fietsstraat. Alle varianten kennen zowel voor- als nadelen, volgens het bureau. B&W hebben daarom het conceptbesluit genomen dat gelet op leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid de huidige afsluiting gehandhaafd moet worden en dat de weg gedeeltelijk als fietsstraat wordt ingericht.

Eigenlijk is het nemen van een besluit een zaak van het college, maar op verzoek van de gemeenteraad is nu eerst een conceptbesluit genomen zodat er nog op gereageerd kan worden. De plannen liggen normaal gesproken zes weken ter inzage, maar vanwege de vakantietijd hebben B& W daar acht weken van gemaakt.

Pin It on Pinterest