nieuws uit NO-Overijssel

HHC en Rijnsburg verdelen de punten


HARDENBERG – Kon Henk Zeevat maar liefst 3x in één helft met zijn megafoon melden “HHC geht in Führung”, blijkt dat hij zijn roeptoeter aan de wilgen heeft gehangen.

Drie keer scoren tegen een ploeg als Rijnsburgse Boys is een goeie prestatie, alleen vervelend voor de Hardenbergers dat de Rijnsburgenaren ook drie keer scoorden, zodat de punten eerlijk werden verdeeld.

HHC kwam goed uit de startblokken en door een doelpunt van Nick de Bondt stond al na twee minuten de 1-0 op het scorebord. Ook de rest van de eerste helft was het wilskrachtige HHC de ietwat bovenliggende partij. Dat het met rust 3-2 voor de Hardenbergers stond door doelpunten van Ravelino Junte (zie foto) en Rob van der Leij was dan ook niet vreemd.

Ook het begin van de tweede helft was voor HHC, met onder meer een schot op de paal van Jurjan Mannes. Daarna liet Rijnsburg echter zien dat het een kwalitatief goede ploeg heeft, die een paar keer de Hardenbergse verdediging tot wanhoop dreef met snelle aanvallen en mooie combinaties.
Gek genoeg leverde dat geen doelpunten op. Met hun corners hadden de Zuid-Hollanders meer succes. Drie keer leverde een hoekschop een doelpunt op, zodat na ruim 90 minuten 3-3 op het scorebord stond.

En de megafoon van Henk Zeevat? Die had hij bedoeld voor een jongere generatie, “maar die kunnen bijna geen van allen meer Duits spreken”, vertelde hij, zodat aan deze traditie een abrupt einde is gekomen.