nieuws uit NO-Overijssel

HHC koploper Tweede Divisie

HARDENBERG – HHC is sinds vandaag koploper in de Tweede Divisie. De Hardenbergers wonnen met 3-1 van Quick Boys uit Katwijk en zagen concurrenten IJsselmeervogels en HFC Haarlem punten verliezen.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat HHC uit eindelijk met 3-1 zou winnen van laagvlieger Quick Boys (15e). De Hardenbergers hadden moeite met het fysieke spel van de Katwijkers, die met hang- en duwwerk plus twee gele kaarten binnen tien minuten redelijk overeind bleven. Desondanks kwam HHC na 20 minuten op een 1-0 voorsprong door een kopbal van verdediger Stephen Warmolts. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong. Wellicht door de snelle wissel van Ashwin Manuhutu door Shkodran Metaj was er wat onwennigheid in de achterhoede. Nadat al enkele hachelijke situaties waren ontstaan voor het doel van HHC wist Quick Boys in de 27e minuut op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Dennis Kaars. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze trokken de Hardenbergers wat feller van leer waardoor ze enkele grote kansen kregen, maar het duurde nog tot de 62e minuut voordat HHC via Jurjan Mannes weer op voorsprong kwam.
Hierna nam Quick Boys het initiatief over, de Hardenbergers lieten zich terugdringen en het wachten was op de 2-2. Die goal viel echter niet. Het was uiteindelijk invaller Rutger Etten die in de 95e minuut de eindstand op 3-1 bepaalde.

Een uur na de wedstrijd werd duidelijk dat HHC koploper was geworden, doordat IJsselmeervogels met 2-1 had verloren van vv Katwijk.
Na 16 wedstrijden hebben de Hardenbergers 33 punten, twee meer dan IJsselmeervogels, dat HHC op 11 januari in Spakenburg ontvangt.

Pin It on Pinterest