nieuws uit NO-Overijssel

HHC overleeft voorronde bekertoernooi tegen GVVV

HARDENBERG – Het was een wedstrijd van ‘laatste minuten’, de bekerstrijd tussen HHC Hardenberg en GVVV uit Veenendaal. Met uiteindelijk de Hardenbergers die aan het langste eind trokken. Door een doelpunt in de laatste minuten van de verlenging krijgt HHC in de volgende bekerronde Eredivisionist Vitesse Arnhem op bezoek.

Het leek er in de eerste helft totaal niet op dat de Hardenbergers uiteindelijk zó lang zó diep moesten gaan. HHC was sterker, voetbalde beter, creëerde kansen en gaf helemaal niks weg. Het ontbrak alleen aan finesse bij het laatste balcontact. Nét voorlangs, nét via de binnenkant van de paal weer terug in het veld, nét langs de buitenkant van het aluminium. Twee keer lukte het wel, via Rick Hemmink (15e minuut) en Rob van der Leij (39e minuut), maar normaal gesproken had HHC bij rust met 4-0 voor moeten staan en zou de tweede helft een formaliteit zijn. Het liep echter een beetje anders.

Vlak voor rust veroorzaakte Gersom Klok een strafschop, terwijl hij ‘gewoon’ de bal weg had moeten roeien. Schwalbe, vonden de Hardenbergers, maar GVVV had het cadeautje niet in de schoot geworpen moeten krijgen. Oud-HHC’er Philip Ties versloeg keeper Nick Borgman, die als beker-keeper Ramon Nijland verving. Er hoefde niet meer afgetrapt te worden want scheidsrechter Victor Ris floot meteen voor de rust.

Finaal gekanteld
Na rust was HHC geen schim meer van de ploeg in de eerste helft. De techniek liet vrijwel iedereen in de steek, er werd zonder overleg gevoetbald en GVVV kreeg nu wel kansen. Ook HHC had de beslissende treffer kunnen maken, (Fatima’s kopbal werd door de keeper gekeerd en de rebound door een verdediger op of net achter de lijn gestopt), maar het wachten was op een doelpunt van de ploeg uit Veenendaal. Die goal kwam uiteindelijk ook, in de 93e minuut door Lars ten Teije, nadat de achterhoede van HHC de bal niet weg kon krijgen.

De twee keer vijftien minuten verlenging zouden door neutrale toeschouwers als zeer vermakelijk worden beoordeeld, met veel kansen aan beide kanten en evenveel missers, maar die toeschouwers waren er niet omdat als maatregel tegen coronaverspreiding zonder publiek werd gevoetbald. Beide ploegen moesten veel wisselen, blessures en vermoeidheid zorgden er bijvoorbeeld voor dat HHC met een handvol jongelingen de wedstrijd beëindigde.

Beslissing
Uiteindelijk gingen de Hardenbergers met de volle buit naar de kleedkamer. In de 119e minuut kreeg Rick Hemmink een lukraak naar voren geschoten bal in de voeten geschoven en dit keer wist hij doelman Johan Jansen wel te verschalken. Voor GVVV was er daarna te weinig tijd om nog een keer langszij te komen.


[Bij de afbeeldingen: Boven – supporters van HHC stonden op het fietspad langs de N34 met fakkels en vuurwerk om wat sfeer te brengen. Onder – Rob van der Leij kopte de 2-0 tegen de touwen]