nieuws uit NO-Overijssel

HHC schiet GVVV terug op aarde


HARDENBERG – Als je met 4-0 wint van GVVV, moet je dan nog wel kritisch kijken naar de prestaties van HHC? Eigenlijk wel, want die vier hadden er zes of zeven moeten zijn. Tegen de zwakke Veenendalers – dinsdag nog gewonnen van de profs van Helmond Sport – waren de Hardenbergers zaterdag op sportpark De Boshoek heer en meester. Er werden volop kansen gecreëerd, maar ook weer veel gemist, zoals zo vaak dit seizoen.

Binnen een half uur stond HHC met 2-0 voor door doelpunten van Jurjan Mannes en Rob van der Leij, de laatste goal dankzij een blunderende GVVV-verdediging. Na rust gingen de Hardenbergers door, er werd achter vrijwel niets weggegeven en voor stapelden de kansen zich op. Maar na de 3-0 van Danny Bouws werd het samenspel af en toe ingewisseld voor pogingen om voor individueel succes te gaan. Zelfs een aanval met vier HHC’ers tegen één GVVV’er leverde niets op. Toch kwam de 4-0 nog op het scorebord te staan. Uit een hoekschop kopte HHC-verdediger Stephan Warmolts onhoudbaar raak.

De aanhang van GVVV stond verbaasd naar de prestaties van de Veenendalers te kijken. Deze week nog werd Helmond Sport uit de KNVB-beker geknikkerd maar nu werd de ploeg kansloos afgeserveerd. De Utrechters zijn na deze tiende speelronde terug te vinden op de 13e plaats, HHC staat 4e, op vier punten van koploper IJsselmeervogels.