nieuws uit NO-Overijssel

HHC wint ook slechte wedstrijden


HARDENBERG – Het goede nieuws is dat HHC in de wedstrijd tegen TEC uit Tiel zaterdagmiddag voor de verandering eens weinig kansen miste. Het slechte nieuws is dat er ook bijna geen kansen werden gecreëerd. Op sportpark De Boshoek werd het 2-1 door doelpunten van Serge Fatima en Rutger Etten voor de Hardenbergers en oud-HHC’er Mathieu van den Assem voor TEC.

HHC begon sterk, kwam na 7 minuten al op voorsprong, maar gaf dat goede begin geen vervolg. De wedstrijd bereikte vrijwel nimmer een niveau waarvoor het publiek op de banken ging staan. Inzet genoeg, maar dit keer te weinig kwaliteit en te slordig voetbal. Ook TEC speelde matig, maar de ploeg kwam vlak voor rust wel op gelijke hoogte.

In de tweede helft werd het spel niet veel beter. Trainer Gert Jan Karsten wisselde binnen een kwartier drie keer, om de aanval nieuwe impulsen te geven. Veel kansen ontstonden daardoor niet, hoewel Nick de Bondt en Rob van der Leij goede mogelijkheden hadden om de score uit te bouwen. Doelman Schimmel redde echter voortreffelijk. Ook de doelman aan de andere kant, Sander Danes, wist met enkele goede reddingen zijn doel verder schoon te houden. De enige keer dat het scorebord nog gewijzigd moest worden was toen Rutger Etten een kwartier voor tijd de 2-1 liet aantekenen.

Door de winst is HHC in de top-3 beland. De komende twee weken spelen de Hardenbergers ‘op verplaatsing’: eerst in Noordwijk en de week erop in Volendam.