nieuws uit NO-Overijssel

HHC wint zesde op rij

HARDENBERG – Nummer 1 (HHC) tegen nummer 4 (HFC Haarlem) was zaterdag voor rust geen bijster opwindende partij. HFC voetbalde goed maar was bang voor counters en durfde niet door te drukken. HHC was wel vol gas aanvallend ingesteld, maar wist slechts een enkele kans te creëren. De ruststand van 0-0 gaf dan ook de verhoudingen aardig weer.

Na de pauze werd het een stuk interessanter. In het begin nog wat overwicht voor de Haarlemmers, maar na een klein kwartier nam HHC het heft in handen. Uit een prachtige corner van Jurjan Mannes kopte verdediger Serge Fatima onhoudbaar voor keeper Tom Boks de 1-0 tegen de touwen. Ook het 2e doelpunt kwam voort uit een standaardsituatie. Invaller Nick de Bondt mocht een kwartier voor tijd aanleggen voor een ideale vrije trap voor een linkspoot. Zijn schot in de rechter bovenhoek was Boks te machtig.

Hierna leek het even een schopwedstrijd te worden omdat de spelers van Haarlem hun frustratie niet konden bedwingen, maar scheidsrechter Jérôme Vries had de zaak weer snel onder controle.

In blessuretijd schoot een HFC-verdediger nog in eigen doel nadat hij onder druk van Joël Amakodo geen kant meer op kon.

De 3-0 overwinning voor de Hardenbergers was wellicht wat geflatteerd, maar wel verdiend.

Komende zaterdag reist HHC naar Scheveningen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke SSV. Aanvang 15.30 uur, maar ook te zien op Fox Sports.