nieuws uit NO-Overijssel

Hondencamping in Radewijk

RADEWIJK – De eigenaar van het perceel Radewijkerweg 47 in Radewijk (voorheen Het Lichtkind) wil op zijn perceel een nieuw recreatieterrein ontwikkelen, met als specifieke doelgroep vakantiegangers met honden.

Het plan is om er 35 recreatiewoningen te bouwen, twee groepsaccommodaties, een trainingshal voor honden en een bedrijfswoning. Dat is volgens het geldende bestemmingsplan iets teveel van het goede, maar B&W willen het plan positief beoordelen omdat het uit recreatief oogpunt een aanwinst voor de gemeente kan zijn: er zijn weinig groepsaccommodaties binnen de gemeentegrenzen en een recreatiepark gericht op vakantiegangers met honden is er helemaal niet.

Er moeten wel wat aanpassingen plaatsvinden om het terrein geschikt te maken. Elke recreatiewoning krijgt een omheining. Ook om het gehele park komt een landschappelijke ingepaste omheining om zo de honden op het terrein te houden. Voor de honden wordt een
trainingshal gebouwd, maar er worden ook een zwemvijver en een parcours met klimheuvels aangelegd.

Vanuit ruimtelijk oogpunt zijn er geen onoverkomelijke belemmeringen, vindt het college. Wel is op korte afstand een agrarisch bedrijf gelegen, maar er is volgens de gemeente voldoende ruimte om de minimale afstand van 50 meter tot dit agrarisch bedrijf aan te houden.