nieuws uit NO-Overijssel

Hulp voor kinderen in armoede via één digitaal loket

HARDENBERG – Alle kinderen in de gemeente Hardenberg moeten kunnen meedoen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie (school). Daarvoor heeft de gemeente allerlei voorzieningen in het leven geroepen en ook diverse stichtingen zetten zich in voor kinderen in armoede, maar al die initiatieven waren verspreid en niet altijd makkelijk te vinden. Tot vandaag.

Vandaag is in het gemeentehuis een digitaal loket geopend – het eerste in de provincie Overijssel – waar alles te vinden is wat op landelijke en lokaal gebied wordt aangeboden. Dat gebeurt via de website van de stichting Sam& Overijssel: www.samenvoorallekinderen.nl.

Er kan via het loket een beroep worden gedaan op financiële hulp voor schoolactiviteiten zoals een schoolreisje of schoolkamp, of voor leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan hulp bij de aanschaf van een rekenmachine of iPad. Om te sporten heb je niet alleen een hockeystick of sportschoenen nodig, maar er moet ook maandelijks contributie worden betaald. Voor gezinnen die het niet breed hebben is hulp mogelijk om kinderen toch te laten sporten. Hetzelfde geldt voor culturele activiteiten of wanneer een kind jarig is, zodat er eens getrakteerd kan worden op school.

Doel
Het doel van dit alles is om te voorkomen dat kinderen aan de zijlijn blijven staan, omdat er thuis geen geld is voor sportactiviteiten, cadeautjes, reisjes en dergelijke. En via het digitale loket is het geen ingewikkelde zoektocht meer naar hulp.

Pin It on Pinterest