nieuws uit NO-Overijssel

Kinderartsen geven college over te drukke kindHARDENBERG – Saxenburgh houdt woensdag 20 november het tweede Saxenburgh Publiekscollege. Kinderartsen Jaco van den Hoek en Germ Immink nemen de aanwezigen mee in de wereld van het te drukke kind.

Hun college ‘Doe eens normaal’ gaat over het gedrag van kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot ongeveer 24 jaar, dat door de omgeving als te druk wordt ervaren. “Denk aan het kind dat op school spontaan door de klas gaat lopen, of veel geluidjes maakt. Of aan het kind dat je elke dag opnieuw moet uitleggen dat hij moet tandenpoetsen”, licht kinderarts Jaco van den Hoek toe. “Het kind valt op, doordat het door zijn gedrag vaak in conflict raakt of verstorend is voor de omgeving. Door het gedrag te benoemen en uit te leggen hoe dat komt, kun je begrip kweken. Dat is vaak al een deel van de oplossing. Het is een soort bril voor het brein.”

Het publiekscollege vindt plaats in het Lokaal Opleidingscentrum LOC+ in Hardenberg van 19.30 tot 21.30 uur. Om teleurstelling te voorkomen is van tevoren aanmelden nodig, via www.bit.ly/saxenburgh_publiekscollege.

Pin It on Pinterest