nieuws uit NO-Overijssel

Kinderboekje over circulair ondernemen

HARDENBERG – Twintig ondernemers uit de gemeente Hardenberg laten jongeren kennis maken met de circulaire economie, door tijdens de Week van de circulaire economie (3 t/m 7 februari) het boekje Beer Tad houdt het langer vol voor te lezen op basisscholen. Het boekje is kindvriendelijke geschreven met verhelderende plaatjes en maakt kinderen en hun ouders duidelijk wat er de circulaire economie voor hun leven betekent.

In een circulaire economie worden nieuwe producten gemaakt van al eerder gebruikte grondstoffen. Het betekent een nieuwe manier van werken waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van afval en verspilling. De gehele levensduur van een product staat centraal.

In de gemeente Hardenberg is een groot aantal partijen actief bezig met de Nieuwe Economie: Kenniscentrum Hibertad, Vechtdal Projecten, Windesheim, Rabobank, de gemeente Hardenberg en ondernemers werken samen om de Nieuwe Economie vorm te geven. De initiatiefnemers hopen dat de jeugd op een andere manier leert omgaan met het klimaat, de beperktheid van grondstoffen en de energie in de eigen omgeving.