nieuws uit NO-Overijssel

Kraskaarten om te parkeren gaan verdwijnen

HARDENBERG – Deze zomer gaan onderzoekers in het centrum van Hardenberg de straat op om te tellen hoeveel parkeerplaatsen bezet zijn en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Ook in het najaar, als de toeristen weer zijn verdwenen, wordt er geteld.

Dit zijn maatregelen die onderdeel vormen van een groot parkeeronderzoek in Hardenberg-centrum. Verder worden er enquêtes afgenomen onder toeristen en eigen bewoners, wordt 11 september een tweede werksessie gehouden voor inwoners die willen meedenken (de eerste was op 12 juni in café-restaurant Den Herdenbergher) en gaat de gemeente in het najaar drie scenario’s presenteren voor het parkeren in het centrum.

Kraskaarten
Tijdens de eerste bijeenkomst en meteen daarna is door veel inwoners aangegeven wat moet blijven en wat anders moet, vertelde verantwoordelijk wethouder Jan ten Kate. Over het betaald parkeren is toen niet zo veel gezegd en geschreven. Wat wel duidelijk naar voren kwam is dat de kraskaart voor gasten van centrumbewoners zijn langste tijd heeft gehad. “Niet meer van deze tijd”, vertelde Ten Kate.

De evaluatie van het huidige parkeersysteem wordt eind van dit jaar afgerond. Mocht er wat nieuws voor in de plaats komen dan kan dat nieuwe systeem medio 2021 in werking treden.

Pin It on Pinterest