nieuws uit NO-Overijssel

Laatste test: 3-1 overwinning voor HHC

HARDENBERG – Tweededivisionist HHC uit Hardenberg heeft ook de laatste oefenwedstrijd gewonnen. Eerder werden HZVV, Jong Heerenveen, Genemuiden, Jong FC Twente en HSC Haaksbergen verslagen, soms zelf met grote cijfers. Dit keer ging Spakenburg onderuit, met 3-1. Alleen de eerste wedstrijd van de oefenreeks, tegen Harkemase Boys, werd verloren.

De Hardenbergers moesten het op sportpark De Boshoek onder meer doen zonder aanvoerder Glenn Kobussen en de lange tijd geblesseerde Joël Amakodo, maar met nieuweling Steff Kaptein, afkomstig van Jong PEC Zwolle. Spakenburg moest het doen zonder supporters. De clubs in de Tweede Divisie hebben afgesproken de eerste wedstrijden van de competitie zonder uitpubliek te spelen vanwege het corona virus. Dat virus speelde ook in Hardenberg een rol van betekenis, want er werden maar 300 supporters toegelaten. Ook op het houden van voldoende afstand werd gelet, zelfs toen het begon te regenen en iedereen op de tribune een schuilplek ging zoeken.

De supporters die er wel waren zagen een wisselend spelbeeld. Het eerste half uur was voor Spakenburg, dat binnen een kwartier op 0-1 kwam via Robin Eindhoven, die defensief geklungel van Serge Fatima afstrafte. Diezelfde Fatima zorgde voor de 1-1 ruststand, na defensief gepruts van Spakenburg. De tweede helft was grotendeels voor HHC, zonder dat de Hardenbergers tot groots spel kwamen. Rick Hemmink bracht via een afgeketste bal in de 73e minuut HHC op voorsprong. De mooiste actie was de aanval die door Rob van der Leij vliegend werd ingekopt, waardoor de Hardenbergers uiteindelijk met 3-1 wonnen. Voor hetzelfde geld waren de punten echter naar de Spakenburgers gegaan, als die wat zorgvuldiger waren omgesprongen met de kansen.

Over een week begint het voor HHC echt, wanneer om 18.00 uur in Groesbeek tegen de Treffers wordt gespeeld. Zonder supporters, want ook daar geldt de regel dat alleen thuispubliek welkom is.

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Pin It on Pinterest