nieuws uit NO-Overijssel

Leerlingen Vechtdal College lopen virtueel door school

HARDENBERG – Leerlingen van het Vechtdal College in Hardenberg kunnen niet echt naar school, maar wel virtueel. Enkele docenten hebben ’s avonds op vrijwillige basis met leerlingen de school nagebouwd met behulp van het gratis spel Minecraft Education. Het idee is zo succesvol dat het door diverse andere scholen is overgenomen.

Elke schooldag tussen 18.00 en 21.00 uur is er gebouwd. Leerlingen konden via Microsoft Teams, het programma waarmee zij ook online lessen volgen, de code ontvangen om in te loggen op de server. De ‘bouwers’ hebben in een speciale digitale omgeving het schoolgebouw blokje voor blokje gebouwd, zowel de buiten- als binnenkant. Dat betekent dat ook de lokalen, gangen, aula, tafels, stoelen en banken een plek hebben gekregen in het virtuele schoolgebouw. Vrijdagavond was de school klaar en konden de leerlingen weer door hun schoolgebouw lopen. Maar wel op afstand.

Vanwege de enthousiaste reacties van de leerlingen wordt vanaf maandag 30 maart aan een nieuwe uitdaging gewerkt: het nabouwen van Hardenberg.

Pin It on Pinterest