nieuws uit NO-Overijssel

Lof voor organisatie triathlon


HARDENBERG – Johan Nevel uit Wezep is zaterdag winnaar geworden van de kwart Dion Triathlon, een sportevenement met start en finish bij de Voorstraatbrug in Hardenberg. De achtste triathlon is gewonnen door Joost Somsen uit Eibergen. Het evenement was dankzij de inzet van veel vrijwilligers vrijwel perfect georganiseerd en uitgevoerd.

Aan het evenement hebben 472 zwemmers, fietsers en lopers deelgenomen, het grootste deel individuele sporters, de anderen in teams van drie personen. Zij moesten eerste een afstand zwemmen in de Vecht, daarna op de fiets een parcours rond Hardenberg afleggen en tenslotte lopend weer naar de finish bij de Vechtbrug terugkeren. Sommige lopers moesten de laatste meters volgens een ander parcours lopen dan was verwacht, omdat een ambulance de weg versperde. Een van de deelnemers was na afloop van de race onwel geworden en moest naar het ziekenhuis in Zwolle worden vervoerd. Volgens de laatste berichten is zijn toestand stabiel.

Op de Voorstraatbrug stond het Fanfarekorps Nationale Reserve onder leiding van Alfred Willering uit Gramsbergen klaar voor een concert, maar vanwege de regen moesten de muzikanten na vier nummers alweer inpakken.

Meer foto’s op: www.hardenberginbeeld.nl