nieuws uit NO-Overijssel

Lotgenotengroep voor jongeren die uit huis zijn geplaatst

HARDENBERG – Vanaf eind januari wordt op enkele middagen de lotgenotengroep Go4it gehouden. Jongeren vanaf 12 jaar die uit huis zijn geplaatst vinden hier een luisterend oor voor wat ze over hun situatie kwijt willen.

Gwendy Veldhuis, die zelf jarenlang in een pleeggezin heeft gewoond en pleegouder Hermanna Dogger organiseren deze bijeenkomsten. Zij begeleiden de jongeren op een professionele en creatieve manier. Dat gebeurt voor het eerst op dinsdag 28 januari. Het doel van deze bijeenkomsten is dat de deelnemers hun ervaringen en gevoelens over de uithuisplaatsing kunnen delen.

De deelnemers krijgen in de lotgenotengroep de mogelijkheid om op een creatieve wijze ervaringen te delen, elkaar te steunen en elkaar tips te geven. Eerder is tot tevredenheid van de deelnemers en pleegouders een soortelijke groep gestart voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Meer informatie over de lotgenotengroep Go4it is te vinden op www.tekenspoor.nl. Er zijn in totaal 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Deelname is gratis, mede dankzij een subsidie van de gemeente Hardenberg.