nieuws uit NO-Overijssel

Marslanden krijgt tweede school

HARDENBERG – De wijk Marslanden in Hardenberg krijgt een tweede basisschool. De wijk groeit en het bestaande schoolgebouw De Matrix is te klein. Het nieuwe schoolgebouw komt in het gedeelte Marslanden II, richting het Engelandse Bos.

In De Matrix zijn momenteel de openbare basisschool De Kern en de christelijke basisschool De Marsweijde gehuisvest. Er is nog gekeken naar uitbreiding van De Matrix, maar omdat het gebouw daarvoor architectonisch en technisch niet geschikt is en bovendien er anders een reusachtig schoolgebouw zou ontstaan dat niet past in deze woonwijk, is gekozen voor een tweede school in twee lagen. Bestemd voor zowel De Kern als De Marsweijde.

Plek voor hockeyclub
Bij dat nieuwe schoolgebouw zou ook ruimte kunnen komen voor hockeyclub GZG. Deze vereniging zit nu nog op een overvol sportpark De Boshoek en zou meer groeimogelijkheden hebben in De Marslanden.

Voordat er verder wordt gegaan met de bouwplannen willen B&W wel duidelijkheid over de vraag wie de eigenaar en beheerder wordt van het nieuwe schoolgebouw en hoe de beide scholen denken te gaan samenwerken.

Pin It on Pinterest