nieuws uit NO-Overijssel

Matrix volgens gemeente veilig

HARDENBERG – De roep om onmiddellijk het schoolgebouw De Matrix in de Hardenberger wijk De Marslanden te sluiten, wordt niet meer gehoord (bit.ly/matrix-school). Vorige week hebben 50Plus en GroenLinks in enkele regionale media aangekondigd dat ze vragen zouden stellen in de raadsvergadering, maar dat het eigenlijk onverantwoord was om het gebouw nog langer te gebruiken.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 26 mei werden inderdaad de vragen gesteld, maar wethouder Jan ten Kate kon een bevredigende reactie geven. Volgens Ten Kate heeft het gebouw inderdaad enkele technische gebreken die voor overlast zorgen. Die zijn al veroorzaakt tijdens de bouw in 2006, maar door niemand opgemerkt. Het is te lang geleden dat de fouten zijn gemaakt, zodat de bouwer, of eigenlijk de opvolger van de failliete bouwer, niet meer aansprakelijk is.

Opgelost
De gemeente heeft daarom zelf de acute problemen opgelost. “Tot tevredenheid van de scholen De MarsWeijde en De Kern”, vertelde Ten Kate. “Andere verbeteringen moeten wachten op het goede moment, dat wil zeggen wanneer er zo min mogelijk overlast is voor leerlingen. Maar het gebruik van het gebouw is verantwoord, het is veilig.”

Onrust
Van de andere politieke partijen reageerde alleen de VVD. Niet op het antwoord van de wethouder maar op de vragenstellers 50Plus en GroenLinks. Volgens fractievoorzitter Bert Gelling is het verstandig in het vervolg vragen op een andere toon te stellen. “Na de interviews bij RTV Oost en in De Stentor zijn nogal wat ouders onrustig geworden. De scholen moesten zelfs een brief aan alle ouders sturen om de onrust de kop in te drukken.”

Pin It on Pinterest