nieuws uit NO-Overijssel

Medaille voor redden van kleuters

BALKBRUG – Jan Lammersen ziet ze nog met enige regelmaat spelen als hij langs de kinderopvang in Balkbrug loopt, de twee kleintjes die hij vorig jaar uit het water haalde. Voor zijn reddingspoging kreeg hij woensdagmiddag in het gemeentehuis uit handen van burgemeester Jan Willem Wiggers namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een medaille en getuigschrift.

Bij het uitlaten van zijn hond op dinsdagavond 29 oktober 2019 zag de 48-jarige Jan Lammersen hoe een vrouw op een bakfiets in het Ommerkanaal terechtkwam. De bakfiets belandde op de kop in het water. In de bakfiets zaten twee kinderen van 1,5 en 4 jaar oud vast in hun kinderstoeltje. Lammersen bedacht zich geen moment, alarmeerde de hulpdiensten, sprong het water in en zorgde ervoor dat de kinderen boven water werden gehouden totdat de hulpdiensten arriveerden. De moeder en een van de kinderen moesten nog wel ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen, maar hebben geen blijvend fysiek letsel aan het ongeval overgehouden.

Uitstel
De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen had in februari al het getuigschrift en de medaille klaar liggen, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus kon pas deze week een moment worden gevonden voor de overhandiging. In de raadszaal waren acht familieleden van Jan Lammersen aanwezig, die hem bij binnenkomst met een applaus ontvingen.

Pin It on Pinterest