nieuws uit NO-Overijssel

Met de bus van Tubbergen naar HardenbergHARDENBERG – Wethouder Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen krijgt toch gelijk: hij verwachtte een jaar geleden dat er in de tweede helft van 2019 een buurtbus zou rijden tussen Hardenberg en Tubbergen. Dat gaat vanaf 16 december ook daadwerkelijk gebeuren.

In Tubbergen leeft al langer de wens om een busverbinding te realiseren naar Hardenberg, waar onder meer wordt gewinkeld en waar het ziekenhuis en andere zorginstellingen worden bezocht. Een behoefteonderzoek door studenten van hogeschool Saxion maakte duidelijk dat de verbinding kans van slagen heeft. Dat wordt niet een rechtstreekse verbinding, maar de buurtbussen 598 (Bruchterveld-Ebbenbroek) en 591 (Tubbergen-Bruinehaar) worden aan elkaar gekoppeld. Bij Bruinehaar kan worden overgestapt van de ene lijn naar de andere.

Extra ritten
Wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg toont zich erg tevreden met het resultaat, omdat het niet zo makkelijk is om buurtbussen van verschillende gemeenten te koppelen. De samenwerking van de beide gemeenten, de provincie Overijssel en vervoerder Keolis is nu zo ver dat in november een nieuwe dienstregeling bekend kan worden gemaakt en dat half december van Tubbergen naar Hardenberg kan worden gereisd. De huidige buslijnen krijgen een extra impuls, want er wordt voortaan ook op donderdagavond en zaterdag gereden.

Wachtvoorziening
Hardenberg en Tubbergen overleggen nog over het plaatsen van een wachtvoorziening in Bruinehaar, zodat reizigers onder een afdak kunnen wachten bij mindere weersomstandigheden. Voordat de busverbinding van start gaat is hierover meer duidelijkheid. Overigens is de wachttijd slechts 2 minuten.