nieuws uit NO-Overijssel

Met hangen en wurgen gelijkspel voor HHC

HARDENBERG – De wedstrijd in de Tweede Divisie tussen HHC uit Hardenberg en vv Noordwijk was niet best. En dat is een understatement. Misschien was het wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Bij Noordwijk lukte niet veel, maar bij HHC nog minder. Meer dan 2-2 zat er niet in.

De Hardenbergers keken als snel tegen een achterstand aan. In de 4e minuut draaide een bal van Noordwijkspeler Emiel Wendt via de paal achter doelman Danes. De Hardenbergers hadden 8 minuten nodig om langszij te komen. Spits Rob van de Leij benutte een strafschop nadat bij een scrimmage voor het Noordwijkdoel hands was gemaakt (zie foto).
De ploeg uit de bollenstreek had de eerste helft echter het beste van het spel en wist dan ook nog voor rust op een verdiende 1-2 voorsprong te komen door een doelpunt van Nick van Staveren.

In de tweede helft lukte bijna niets meer bij HHC. Ballen werden bijna net zo vaak naar een tegenstander gespeeld als naar een eigen oranjehemd. Ook de door trainer Karsten ingebrachte spelers zorgden niet voor veel verbetering. Bij toeval werd het toch nog 2-2 door Rob van der Leij, die een doorgekopte bal zo ongeveer op de doellijn wist binnen te tikken.
Omdat Noordwijk er in de tweede helft ook niet veel meer van bakte, was het gelijke spel misschien wel de meest terechte uitslag.

Nog tweede
Door het gelijke spel van HHC en het verlies van naaste belagers Kozakken Boys, IJsselmeervogels en AFC blijven de Hardenbergers op de tweede plek staan. Koploper Katwijk is uitgelopen en heeft nu een gaatje van drie punten geslagen.

Zaterdag spelen de Hardenbergers om 18.00 uur tegen TEC uit Tiel.