nieuws uit NO-Overijssel

MFA De Krim heeft dringend extra geld nodig

DE KRIM – De gemeenteraad van Hardenberg moet nog een keer de portemonnee trekken, anders komt er geen Multifunctionele Accommodatie (MFA) in De Krim. En geen dunne portemonnee, want er is een groot tekort ontstaan, zo laat de stuurgroep weten in een brief aan de inwoners van De Krim.

In het MFA komen sport, cultuur en zorg bij elkaar. Bovendien is voorzien in een nieuw onderkomen voor de enige overgebleven basisschool in het dorp en woningbouw. De gemeenteraad stelde een miljoen euro ter beschikking onder de voorwaarde dat De Krim zelf twee ton zou ophoesten en voor bijna vier ton aan zelfwerkzaamheid zou realiseren.

Ondertussen zijn de kosten flink opgelopen, zegt de stuurgroep. De bouwkosten bedragen 400.000 euro extra en bovendien zal het niet lukken om als inwoners van De Krim zoveel zelf te doen, dat er bespaard kan worden op de bouwkosten. Er is sprake van een tekort van 650.000 euro en dat kan De Krim niet opbrengen, zegt de stuurgroep. Vandaar dat wordt aangeklopt bij de gemeente. En er wordt nog eens weer een beroep op de dorpsbewoners gedaan om toch met zelfwerkzaamheid geld te besparen.

“Zonder uw inzet en bereidwilligheid gaat er mogelijk een geweldige kans verloren om onze jeugd een toekomst in het dorp te bieden. Steun ons in het gesprek met de gemeenteraad van Hardenberg, door op essentiële momenten achter ons te staan. Laat De Krim zich opnieuw positief onderscheiden door de schouders eronder te zetten”, zo roepen de leden van de stuurgroep hun dorpsgenoten op.

[foto Twitter MFA De Krim]