nieuws uit NO-Overijssel

Miljoenen voor nieuwe schoolgebouwen

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg investeert de komende jaren flink in goede schoolgebouwen voor het basisonderwijs en het praktijkonderwijs. In de periode 2021 t/m 2025 wordt 31,7 miljoen euro uitgegeven. Het plan hiervoor is samen met de scholen opgesteld.

Het eerste grote project is nieuwbouw voor ProHardenberg (voorheen De Hoeksteen). B&W zetten daarvoor op de begroting van 2021 een bedrag van 5,8 miljoen. Maar omdat er nu al te weinig ruimte is, trekt de gemeente ook nog eens een kwart miljoen euro uit voor tijdelijke huisvesting.

Verder komt er in de wijk Baalder een nieuwe school voor gereformeerd vrijgemaakt en openbaar onderwijs: twee ‘soorten’ onder één dak. Datzelfde gebeurt in de wijk Marslanden, waardoor het gebouw De Matrix vrijkomt voor De MarsWeijde.

En ook in Balkbrug worden twee scholen vervangen door één: CNS Balkbrug en OBS Prinses Margriet gaan samenwonen in een nieuw schoolgebouw op de plek van de OBS.
In Slagharen gaan de katholieken en openbare samen: KBS De Kwinkslag en OBS De Regenboog zijn na ruim 40 jaar toe aan iets nieuws.

CBS De Bron in De Krim krijgt een plek in de nieuwe multifunctionele accommodatie en helemaal aan het eind van de periode, in 2025 is CBS De Groen aan de Langewijk in Dedemsvaart aan de beurt. De 65-jarige school wordt vervangen door een nieuw exemplaar.

Pin It on Pinterest